Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Co znamená veganská kosmetika?

Vegan_Fox_prirodni_kosmetika_blog_01

Na českém i slovenském trhu najdeme velké množství kosmetiky ať už klasické konvenční, přírodní, nebo veganské. Co to ale znamená v péči o tělo a kterou si vybrat? Co se stane s tělem pokud přejdete z konvenční na přírodní nebo veganskou kosmetiku?

Klasická konvenční kosmetika je často levná a dostupná pro většinu z nás díky složkám, které obsahuje. Jedná se o syntetické látky, parabeny, ftaláty, toxické olovo a mnoho dalších škodlivých látek, které se nám dostávají díky kůži do celého těla. Nevyhneme se zde ani testování na zvířatech, které se děje hlavně v Číně, která testování kosmetických produktů na zvířatech podporuje a vyžaduje.

Co se stane při přechodu z konvenční kosmetiky na přírodní či veganskou kosmetiku?

Pokud jste přírodní, nebo veganskou kosmetiku nikdy nepoužívali a chcete začít, vaše kůže si na tuto změnu musí zvyknout

Na první pohled se může zdát, že přípravek nefunguje jak má, přitom je to právě obráceně. Změna pleťového krému je většinou vnímána okamžitě, nemusí to však tak být, protože každá pokožka je jiná. Můžete čekat i týden, než uvidíte první výsledky na svém obličeji.

Veganska_kosmetika_vlasy_blog_01

Nejhůře změnu snášejí vlasy, které dokonce můžou být po použití přírodného šamponu vysušené a mdlé. Chvíli totiž trvá, než přírodní šampon smyje z vlasové pokožky a z vlasů váš starý šampon.

Nevyhazujte proto přírodní produkty po prvním použití, pokud nesplnili vaše očekávání, chce to pouze čas.

Proč používat veganskou kosmetiku místo konvenční?

Přírodní kosmetika obsahuje přírodní minerály, vitamíny a antioxidanty, které přirozeně hydratují vaší pleť. Nenajdete zde nic, co by pokožce mohlo ublížit, právě naopak, k pleti se chová šetrně a přirozeně.

I díky těmto vlastnostem je vhodná pro ženy, muže i děti. Můžete jí používat i když je vaše pleť velice citlivá. Obaly produktů musí být zároveň ekologické, teda plně recyklovatelné. V naší nabídce najdete i produkty, které jsou v rPet obalech - recyklované a znovu recyklovatelné.

Veganská kosmetika je ještě vzácnější protože je přírodní a díky své certifikaci máte opravdu jistotu, že v ní nenajdete jedinou složku živočišného původu a nebyla testována na zvířatech.

Obsahuje nejméně alergenů, podporuje ekologicky šetrnou výrobu, jelikož se často vyrábí ručně. Tím, že používáte veganskou kosmetiku jste šetrný k zvířatům, planetě i svému zdraví.

Značka Vegan Fox vznikla právě proto, aby podpořila zvířata, Zemi i naše zdraví. Je certifikovaná Vegan Society, neobsahuje tedy živočišné složky a žádný produkt nebyl testován na zvířatech.

Značku vyrábí malá rodinná firma v Lotyšsku, v Evropské unii za lidských podmínek a všechny produkty jsou vyráběny ručně. V naší nabídce najdete vše, co Vaše tělo potřebuje. Kvalitní pleťová kosmetika pro každý typ pleti či vlasová péče pro všechny typy vlasů. Voňavá tělová péče je u nás také samozřejmost. Vše najdete na jednom místě za skvělou cenu.

Můžu používat veganskou kosmetiku když nejsem vegan?

Pokud nejste vegan, tak vám minimálně záleží na vašem zdraví. Proč nedat šanci veganské kosmetice, která toho nabízí mnohem víc?

Za veganfox.cz tým Barbora

Zpět do obchodu