Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Co je micelární voda a proč jí používat?

Micelární voda se často podceňuje. Je to možná i tím, že samotné slovo micelární se v našem jazyce jen tak nepoužívá. Zjistite, proč je důležité používat micelarní vodu a zařadit jí do své pravidelné péče.

Základem jsou již dle názvu micely

Micely jsou drobné kulaté molekuly, které spojují olejovou a vodní složku. A v tom je celý trik. Micely fungují jako magnet, obklopí a přitáhnou k sobě olejovou složku - ať už je to make-up, kožní maz a jiné nečistoty nahromaděné na pleti během dne.

Čistí a ošetřuje pleť v jednom kroku

Narozdíl od běžné odličovací vody, micelární voda spolehlivě a rychle odlíčí vaší pleť bez větší námahy či zarudnutí. Stačí vám k tomu odličovací tampónek a je hotovo. Jelikož je micelární voda vhodná i pro citlivou pleť, hodí se i pro odličování a čištění kolem očí.

Jak a kdy růžovou vodu správně používat?

Použití micelární vody by mělo následovat po použití čistícího přípravku, jelikož kromě dočištění pokožky připravuje pleť na další péči. Obnovuje pleti její přirozené pH a navrací jí hydrataci. Samotné použití micelární vody je opravdu jednoduché.

Vezměte si vatový tamponek a polijte ho růžovou vodou a jemně přetřete obličej. Důležité je na tampónek příliš netlačit. A vlastně ani nemusíte, protože micelární voda díky svým vlastnostem zachytává nečistoty opravdu bez námahy.

Micelární voda dokáže nahradit několik produktů s péče o pleť - odličovač očí, pleťovou vodu či mléko. Dokáže tak ušetřit nejen čas ale i vaší peněženku.

Proč panují obavy z použití micelární vody?

Mnohé z žen se obávají, že po použití micelární vody jejich pleť bude suchá, zarudlá či může způsobit větší tvorbu pupínků. S kvalitní péči se toho opravdu nemusíte bát.

Micelární voda od značky Vegan Fox neobsahuje alkohol, takže pokožku nevysušuje a nijak nedráždí. Micely jsou použité v nízké koncentraci co znamená, že micelární voda je šetrná i k nejcitlivější pokožce. Nejen dle názvu značky ale i dle svého složení je vhodná pro vegany.

Obsažená voda z damašské růže neboli Rosa Damascena má hydratační a regenerační vlastnosti. Je známá a uznávaná nejen pro svoje antibakteriální, zklidňující či afrodiziakální vlastnosti ale i anti-age vlastnosti, bojuje proti stárnutí pleti či vráskám.

Micelární vodu značky Vegan Fox zakoupíte zde na našem e-shopu.

Za veganfox.cz tým Barbora

Zpět do obchodu