Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Grapefruit - Hořkosladké ovoce se svěží vůní

Grapefruit nebo také zkráceně grep se postupně z karibské oblasti dostal až k nám a pěstuje se už i v Evropě. Tento citrusový plod se stal oblíbeným ovocem hlavně díky svému obsahu vitamínů a minerálů. Díky své vůni se stal oblíbeným éterickým olejem a nesmí chybět v žádné domácnosti. Navíc má revitalizující, povzbuzující a osvěžující vlastnosti. Co dalšího byste měli o tomto exotickém ovoci vědět?

Základní vlastnosti grapefruitu

Hořká chuť grapefruitu většinu od konzumace spíše odrazuje. Grapefruit ale obsahuje vysoké množství vitamínů C, B1 a K, podporuje obranyschopnost organizmu, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a díky svému obsahu kalorií je vhodným pomocníkem i při hubnutí. Trápí vás vysoká hladina nezdravého LDL cholesterolu? Pak je pro vás grapefruit opět tou pravou volbou. Nesmíme zapomenout ani na semínka z grapefruitu, protože obsahují široký antibiotický komplex a jsou účinné proti různým druhům infekcí či bakterií.

Grapefruit se také pyšní vysokým obsahem flavonoidů - vitamínu P, které všeobecně ovlivňují pružnost cév, mají pozitivní účinek na křečové žíly, otoky, hemeroidy a násobí účinek vitamínů C. 

Posílení ducha či zklidnění mysli

Cítíte se nervově vyčerpání a hledáte přírodní pomoc? Potom sáhněte po produktech, které obsahují grapefruit. Pozvedne vám náladu, velmi dobře působí při nervovém napětí, stresu či únavě.

Navodí příjemnou atmosféru, která zažene smutek, pomáhá při depresích a napomáhá také při bolestech hlavy či migréně.

Extrakt z grepových jader

Pokud hledáte domácího přírodního pomocníka proti virům, plísním či bakteriím, produkty s obsahem extraktu grepových jader vám doma určitě nesmí chybět. Kromě vitamínu C obsahuje také kyselinu listovou a minerály jako železo, vápník či draslík.

Extrakt má široké využití i při problémech s trávicím ústrojím - zácpou či průjmem, zklidňuje žaludek a pomáhá při nadýmání.

Využití grapefruitu v kosmetice

Pro svoje změkčující, protizánětlivé a tonizující vlastnosti se extrakt z grapefruitových jader objevuje i jako složka v přírodní kosmetice. Díky vysokému obsahu vitamínu C přispívá ke tvorbě kolagenu, který zajišťuje zlepšení elasticity pokožky.

Olej z kůry grapefruitu má antiseptický, zklidňující a tonizující účinek a používá se také jako vůně. Perfektně se hodí pro všechny typy pleti a svoje uplatnění najde i při ekzému či lupénce i k detoxikaci lymfatického systému. Stal se velkým přírodním pomocníkem v boji proti celulitidě.

Co doporučujeme z naší nabídky?

I naše veganská kosmetika používá úžasné vlastnosti grapefruitu. Vyzkoušejte jeden z našich tělových peelingů, ve kterých najdete extrakt z grepových jader. Pokud vás trápí celulitida, pak tělový peeling zázvor je pro vás to pravé. Pro zlepšení krevního oběhu máme pro vás tělový peeling káva. Nezapomeňme zmínit ani tělové oleje, kde hlavní složkou je právě zmínění extrakt.

Láká vás grapefruit pro svojí jedinečnou vůni? Určitě vás nezklamou produkty s vůní grapefruitu - sprchový gel, pěna do koupele či tekuté mýdlo na ruce. Jestli vás trápí suchá pokožka, sáhněte po tělovém krému grapefruit. Nemusíte se bát, že vůně našich výrobků bude nahořklá. Je navržena tak, aby byl grapefruit sladší, příjemnější ale stejně osvěžující, jako pravé čerstvé ovoce.

Za veganfox.cz tým Barbora

Zpět do obchodu