Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Detoxikace organismu - detoxikace pokožky

Nový rok začíná a s ním plno předsevzetí o změnách. Zlepšení životného stylu, kvalitní jídelníček, v přeplněném diáři hledáme místo pro více pohybu, návštěva tělocvičny by taky stála za zkoušku. Všude slyšíme o detoxikaci organismu, doplňky stravy, které podporují detoxikaci se objevují na každém kroku. Co však na to vše říká naše pokožka?

Kůže - největší orgán našeho těla

Největší orgán lidského těla je kůže a má řadu funkcí. Její hlavní úkol je ochrana před vnějšími vlivy, zabraňuje průniků toxinů do lidského těla. Je také největším smyslovým orgánem, vnímáme chlad, teplo či bolest.

Co je to detoxikace?

Detoxikace je očista těla, při kterém se tělo zbavuje škodlivých či toxických látek, bakterií a virů. Lidské tělo se toxických látek zbavuje každodenně, můžete mu však s tímto procesem pomoci kdykoliv, nejen na začátku roku či na jaře.

Játra, ledviny či střeva se ze škodlivými látky dokážou poprat, někdy však naše tělo volá doslova o pomoc.

Pokud máte sedavé zaměstnání, nedostatečné množství pohybu, konzumujete alkohol či kouříte cigarety, zkuste se zamyslet nad detoxikací organizmu, pokud vás často trápí:

  • únava - tělo zpracovává více škodlivých látek, díky čemu máme málo energie,
  • zácpa nebo průjem, špatné trávení - ve střevech jsou nahromaděné toxiny díky nezdravé stravě,
  • stres, nespavost, zhoršení psychických problémů.
Detoxikace pokožky
 
Detoxikace pokožky jde rukou v ruce s detoxikací těla, odvádí totiž z těla nejvíce toxických látek. Pokud je v těle něco v nepořádku, objeví se varovný signál i na naší pokožce. Kožní problémy či problémy v těle proto často řešíme až na poslední chvíli. Péče o pokožku je příjemná záležitost a v žádném případě není náročná.
 
Při detoxikaci pokožky nejde jen o kosmetické přípravky. Je nutné přijímat dostatečné množství tekutin, zdravá strava je samozřejmostí. Své pokožce pomůžete i tím, že se pořádně zapotíte ať už v sauně nebo díky sportu či jiné pohybové aktivitě. Nesmíme zapomenout ani na dostatek spánku či odpočinku.
 
 
Přírodní kosmetika spojená s detoxikací
 
Spojte příjemné s užitečným a dopřejte si relaxační koupel. Nejen, že vám pomůže na chvíli zapomenout na každodenní stres, teplá voda otvírá póry a zahajuje tak proces detoxikace. Nezapomeňte se proto po koupeli pořádně opláchnout teplou vodou.
 
Používejte jednou až dvakrát týdně tělový peeling. Vaši kůži zbaví odumřelých buněk a urychluje tak přirozenou regeneraci pokožky.
 
V obou případech nezapomeňte použít tělový krém či tělový olej. Je nutné totiž doplnit hladinu hydratace, kterou pokožka při koupeli či tělovém peelingu ztratila. Nejlepší na tom je, že takto ošetřená pokožka absorbuje obsažené účinné látky lépe.
 
Nezapomeňte i vy podpořit detoxikaci pokožky díky veganské přírodní kosmetice Vegan Fox. Z naší nabídky si určitě vyberete produkt, který vám s detoxikací pokožky rád pomůže.
 
Za veganfox.cz tým
Barbora
 

 

Zpět do obchodu