Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Rakytník, rakytníkový olej pro zdravé tělo i zdravou pleť


Když se řekne rakytník, okamžitě nám naskočí slovo imunita. V případě, že jste setkali s problémem močového ústrojí, určitě se vám dostali do rukou léčiva, které rakytník obsahuje. Proč tomu tak je? A je vhodné ho používat i na pleť?

Ovoce plné vitamínů

Hippophae Rhamnoides nebo-li rakytník úzkolistý se stává hitem dnešní doby. Obsahuje totiž obsahuje vitamin A, B - B1, B2, B3, B6, B9, dále vitamíny D, E, K, P. To už je pořádná nálož vitamínů. Nesmíme zapomenout na vitamín C, kterého v této bobulovité rostlině najdete více, než v citrusových plodech. Pyšní se i obsahem látek jako jsou flavonoidy, karotenoidy, železo, nebo organické kyseliny. 

 Atypická chuť, která posiluje

Chuť rakytníku je trošku atypická a setkala jsem se už i lidmi, kterým rakytník nechutná. Pokud se radíte do této skupiny lidí, vyzkoušejte bonbóny, sirup či marmeládu, kterou si můžete přidat do jogurtu nebo smoothie.

Rozhodně ho vyzkoušejte v období stresu, obsahuje totiž látku hippophein, která se v těle mění na serotonin, tedy hormon dobré nálady. Zkuste si také pár bobulek hodit do svého oblíbeného čaje. 

Při nemoci, pro posílení imunity či prevenci

Vysoký obsah prospěšných látek dělá rakytník skvělého pomocníka v době chřipky či nachlazení. Díky obsaženým vitamínům a antibakteriálním vlastnostem se rakytník skvěle hodí jako prevence před nejrůznějšími bakteriemi. Úspěch slaví i při zánětlivých gynekologických obtížích či zánětech močových cest.

Nejlepší pleťová péče

Rakytník v kosmetickém průmyslu zatím není dostatečně oceněný. Podporuje hojení popálenin, vředů, ekzémů, neucpává póry a nechává pokožku přirozeně dýchat a hodí se pro všechny typy pleti včetně citlivé či problematické.

  • vyživující a regenerující vlastnosti ocení suchá pleť,
  • posiluje a dodává vitamíny, co ocení citlivá pleť,
  • bojuje proti zánětlivým procesům, hojí akné, takže se perfektně hodí i pro problematickou pleť.

Protože účinky a vlastnosti rakytníku si velmi ceníme, jeho extrakt najdete i v našem nejoblíbenějším produktu. Najdete ho pod názvem Hippophae Rhamnoides v produktu Pleťové sérum kyselina hyaluronová s výtažkem z rakytníku 30 ml

Toto sérum je skvělým pomocníkem nejen díky samotné kyselině hyaluronové, extrakt z rakytníku z něj dělá silného bojovníka proti stárnutí pleti.

  • s věkem pokožka přirozeně ztrácí schopnost hydrataceobsah kyseliny hyaluronové postupně klesá čím pokožka ztrácí elasticitu a objevují se vrásky,
  • pravidelným používáním pleťového séra s kyselinou hyaluronovou dokážete tyto projevy zmírnit a pokožku omladit,
  • vitamíny, které se do pleti dostanou díky výtažku z rakytníku jsou nepostradatelné při každodenní péči o pleť,
  • vaše pokožka bude pevnější, intenzivně hydratovaná, regenerovaná a plná vitamínů.

Co vy a rakytník?

Používáte ho ve své péči o pleť? Pokud zatím ne, určitě zvažte všechny jeho výhody v péči o pleť. V případě otázek se na nás neváhejte obrátit, jsme tu pro vás.

Za vegandox.cz tým Barbora

Zpět do obchodu