Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Šest oblastí, které potřebujeme mít v rovnováze

Každý z nás touží po životě, ve kterém se cítíme dobře. Nejen fyzicky, ale i psychicky. S tím souvisí šest oblastí, které jsou vzájemně propojeny a pokud je máme v rovnováze, kráčí se nám v životě lépe. Jste zvědaví, které oblasti to jsou? Pojďme se na to společně podívat.

1. Pohyb

Pohyb je součástí našeho každodenního života. Dokáže naše tělo povzbudit a naladit na lepší vlnu. I když se vám to možná úplně nezdá, pohyb zlepšuje náš psychický stav, koncentraci, funkci trávicího traktu a snižuje hladinu stresu.

Pohyb také zlepšuje prokrvení pokožky, pomáhá k zdravější pleti a pokožce bez celulitidy. Když se pořádně zapotíte, podpoříte tím detoxikační procesy nejen v těle ale i v pleti.

2. Strava a pitný režim

O zdravé stravě slyšíme na každém kroku. Ruku na srdce - jak se vám spí po lehké večeři a po večeři, která má v sobě plno tuků a zbytečných kalorií? Odpověď na tuto otázku znáte určitě velmi dobře. Naše tělo také ocení, když do svého jídelníčku zařadíte více ovoce a zeleniny. Vyvážená strava dokáže totiž s tělem zázraky. O naše pleti platí to samé. 

Dodržování pitného režimu je stejně důležité. Díky dostatečnému pitnému režimu se nám zlepší fyzický i psychický stav, dokonce i stav naší pleti. Zácpa či únava bude pro vás minulostí.

3. Spánek

Spát 7-8h denně by pro nás mělo být samozřejmé, naše tělo si zaslouží odpočinek, regeneraci a přípravu na nový den. Obnovují se fyzické i psychické síly, podporuje se paměť a obranyschopnost. Pokud spíte méně než 8h denně, zvyšuje se riziko srdečních onemocnění, mrtvice či obezity. Počas spánku také dochází k tvorbě nových kožních buněk, a pokud přitom tvrdě spíme, regenerace se výrazně zrychluje.

4. Hormonální rovnováha

Hormony produkují endokrinní orgány a jejich hlavní funkcí je zabezpečit rovnováhu vnitřního prostředí v našem těle. Pokud v našem těle panuje hormonální nerovnováha, můžeme se setkat s problémy jako akné, problémy s termoregulací, deprese, pokles libida či potíže s menstruací. To vše s námi dokáže pěkně zamést a ovlivnit tak kvalitu našeho života.

5. Hladina stresu

Zkouškové období, pracovní uzávěrka, nebo dlouhodobé psychické problémy se odráží na našem celkovém zdraví. Každý z nás potřebuje občas vypnout. Zkuste si udělat chvilku pro sebe, naplánovat den dle vašich představ.

Co se týče pleti, při dlouhodobém stresu se zvyšuje produkce kožního mazu, co má za následek ucpání pórů a vzniku akné, častěji se mohou objevovat vyrážky či zarudnutí.

6. Láska a vztahy

Ať už jste introvert či extrovert, rádi poznáváte nové lidi či nikoliv. Každý z nás se potřebuje nějakým způsobem socializovat a zapojit do společnosti. Není potřeba mít přátele a kamarády na každém rohu, každý z nás ví, co mu nejvíce vyhovuje.

Pokud se však od společnosti oddalujeme, může to vést k špatné náladě, úzkostem, ztrátě chuti k jídlu a celkové nepohodě.

Máte s některou oblastí potíže?

Mít dobrou kvalitu života a svých šest oblastí v rovnováze není občas jednoduché. Nebojte se proto vyhledat odbornou pomoc či pomoc mezi přáteli, pokud máte s některou z oblastí potíže.

Za veganfox.cz tým Barbora

Zpět do obchodu