Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Proč pít sklenici teplé vody po probuzení?

Ranní probuzení je pro někoho těžké, pro jiného doslova pohoda. Je jasné, že se lépe vstává těm, kteří jsou odpočatí a nakopnutí energií, než těm, kteří jsou po bezesné noci. Co však udělat ráno po probuzení? Víte, proč po probuzení vypít sklenici teplé vody?

Vypití sklenice teplé vody nalačno

Možná si říkáte, že pití teplé vody nalačno je pro váš žaludek nevhodné. Je to však právě obráceně. Zkuste měsíc vydržet pít sklenici vody nalačno v pokojové teplotě - aby nebyla moc teplá, vroucí a zároveň ani moc studená. Důležité také je, abyste do ní nepřidávali čaj, sirup či další suroviny.

S čím vám dokáže tento ranní rituál pomoci?

1. Rozhýbete střeva

Trpíte zácpou, máte bolesti břicha hned, jak ráno vstanete? Tento očistný rituál vám dokáže s tímto problémem pomoci. Váš trávicí trakt se rozpumpuje, lépe stráví nahromaděnou potravu, zajistí rychlejší vyprazdňování a jako bonus odplaví z těla toxiny. Tento proces vám zároveň pomůžete zhubnout nechtěné kilogramy.

    2. Rozproudíte krev v žilách

    Pokud jsou rána ještě chladná, vypití teplé vody oceníte, protože v těle vytvoří pocit tepla. Vyšší teplota vašeho těla má příznivý vliv na vaše cévy, které se rozšiřují a umožňují krvi lépe obíhat v těle.

    Také tím pomůžete své náladě, dokážete zmírnit bolesti hlavy a budete se cítit v lepší duševní kondici.

    3. Podporujete zdraví svých vlasů

    Nedostatkem vody v těle jsou ovlivněné i vaše vlasy. Při pití vody nalačno dokážete podpořit jejich pevnost, lesk či růst.

    4. Hydratujete celé tělo a tím nastartujete proces mládnutí pleti

    Nezapomínejte mít dostatečný přísun vody po celý den. Díky vodě jsou hydratované také vaše kožní buňky. Nejlepší způsob, jak hned od rána hydratovat vaše tělo zevnitř je vypít sklenici teplé vody. Zmírníte tím příznaky stárnutí a vaše pleť dostatečně hydratujete.

    Zapište si váš pokrok

    Výsledek neuvidíte samozřejmě okamžite. Nic se však nestane přes noc, proto zkuste vydržet alespoň měsíc a zapište si, co se změnilo. Možná si všimnete nejen změnu nálady ale také méně suchou pleť. Dejte nám vědět, rádi se podělíme o naší zkušenost.

    Pro více tipů nás nezapomeňte sledovat na sociální síti Instagram.

    Za veganfox.cz tým Barbora

    Zpět do obchodu