Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Proč máme radost, že je podzim konečně tady?

Už máte taky dost horka, vedra či těžkého vzduchu? Nemusíte se bát, podzim je konečně tady i když nastávají jiné problémy, s kterými se musíme popasovat. Rodiče se těší, že školáci mají opět pevný režim, nicméně je nutné se jim více věnovat. Podzim je zároveň často depresivni, slunce zapadá o něco dříve a počasí na podzim také není vždy příjemné. Proč se teda z podzimu skutečně radovat?

Krásné barvy přírody

Stačí se podívat kolem sebe - stromy se už připravují na zimu v podobě shazování listů. Předtím však svoje listy vybarví do nádherných barev. Procházky v přirodě se dají využít nejen pro načerpání energie, nadechnutí se čerstvého vzduchu či sběru kaštanů. Podniknout menší piknik vůbec není na škodu.

Nádherné západy slunce a jediněčně barevná obloha dokáže zahřát u srdce každého z nás. Podzimní příroda je pro mnohé z nás také velice inspirativní.

Sběr úrody

I když se může zdát, že je to dřina, prací na zahradě se dá strávit krásny čas na čerstvém vzduchu. Odměnou pro nás nemusí být pouze česnek, cibule či brambory ale také šťavnaté ovoce, kterého není nikdy dost. Není to fajn pocit, když jíte potraviny z vlastní zahrádky? 

Ke sběru úrody samozřejme patří zavařování nebo vaření džemu. Tato aktivita nám udělá radost po celý rok. Zavařené ovoce máte po ruce k přípravě snídaňových kaší či moučníků nebo jen tak, když vás honí mlsná.

Čas na sebe

Kouzlo podzimu je i v tom, že čas plyne jinak, než po zbytek roku. Plyne o něco pomaleji. Máte na stole plno nepřečtených knížek, nebo jste hodně unaveni? Nebyl čas podívat se na filmový trhák léta? Na podzim vše doženete a čas na odpočinek si vždy najdete.

Stačí se zachumlat do deky a uvařit čaj. Čím tuto kombinaci doladíte je pouze na vás. Pro romantické duše nesmí k této chybět zapálená svíčka, pro knižné nadšence samozřejmě knížka. Možná bude stačit pouze vypnout telefon a nenechat se nikým rušit.

Ať už váš relax bude vypadat jakkoliv, nejdůležitejší je, že vaše okolí to pochopí a nebude mít zbytečné otázky. Je přece podzim - období, v kterém není nutné nikam pospíchat.

Za veganfox.cz tým Barbora

 

Zpět do obchodu