Zaregistrujte se a získejte slevu na první nákup 10% na všechny nezlevněné produkty! :)

Relaxační techniky nejen pro zlepšení psychického zdraví

Zdá se vám, že jóga, meditace či jiné relaxační techniky jsou jen módní výstřelek? Kdepak! Relaxační techniky se stávají pořád populárnější nejen díky tomu, že jsou účinným nástrojem pro zlepšení psychického zdraví, dokážou také pomoci zlepšit spánek, fyzické zdraví, paměť či koncentraci. Naučit se, jak relaxovat, může pomoci snížit úroveň stresu, úzkosti a deprese. Která relaxační technika je nejvhodnější pro vás?

Vyřešte svůj problém díky relaxaci

Relaxační techniky zahrnují různé metody, jako jsou meditace, hluboké dýchání či jóga. Tyto techniky mohou pomoci snížit úroveň stresových hormonů, jako je kortizol, které jsou spojeny s vysokým krevním tlakem, srdečními chorobami, depresí a dalšími zdravotními problémy. 

Pravidelná meditace může zlepšit funkci mozku a dokonce zvýšit hustotu šedé hmoty v oblastech mozku spojených s emocemi a pamětí. Pokud se vydáte cestou hlubokého dýchání,  vaše úroveň stresu, úzkosti a deprese se snží a zlepší se i kvalitu spánku.

A co jóga, je také relaxační?

Ano, jóga je další účinnou relaxační technikou, i když spojuje tělesné cvičení s meditací a hlubokým dýcháním. Zaměřuje se na práci s dechem, čím dokáže uvolnit tělo i mysl. Pravidelné cvičení jógy může pomoci snížit úroveň stresu a úzkosti, zlepšit spánek a zvýšit celkové pocity blaha a uvolnění. Pokud si myslíte, že jóga je pro mladší ročníky, nenechte se oklamat. Jóga není omezená věkem ani úrovní kondicí. Můžete vyzkoušet méně náročné styly - vše však rozhodně proberte s instruktorem jógy, který určitě poradí jak začít. Nezapomeňte mu sdělit, pokud trpíte třeba bolestí zad či hlavy, nebo máte za sebou vážnější zranění.

Získejte více, než očekáváte

Pojďme se společně podívat, co získáte díky zařazení relaxačních technik do svého denního režimu.

1. Snížení stresu

Stres je běžným faktorem moderního života a může mít negativní dopad na naše tělo i mysl. Relaxační techniky jako jóga, hluboké dýchání a meditace pomáhají snižovat hladinu kortizolu, což je hormon stresu. Pravidelné cvičení jógy nebo meditace může pomoci snížit úzkost a depresi, zlepšit spánek a zvýšit celkovou pohodu.

2. Zlepšení spánku

Dobrý spánek je zásadní pro naše fyzické i psychické zdraví. Relaxační techniky jako jóga a meditace mohou pomoci zlepšit kvalitu spánku a snížit problémy s nespavostí. Pravidelné cvičení jógy nebo meditace může také pomoci uvolnit svaly a uklidnit mysl, což vede k hlubšímu a klidnějšímu spánku.

3. Zlepšení fyzického zdraví

Díky cvičení jógy se vám zlepší krevní oběh, zvýší flexibilita, síla svalů a sníží se bolest v těle. Může také pomoci snížit krevní tlak, zlepšit funkci srdce a podpořit celkovou pohodu a zdraví.

4. Zlepšení koncentrace a paměti

Zdá se vám, že vaše paměť již není jako dřív? Pak zkuste meditaci. Pomůže vám zlepšit koncentraci a paměť tím, že snižuje úzkost a stres, což umožňuje lepší koncentraci a větší jasnost myšlenek. Pravidelná meditace také může pomoci zlepšit funkci mozku a dokonce zvýšit hustotu šedé hmoty v oblastech mozku spojených s emocemi a pamětí.

5. Zlepšení celkové pohody a uvolnění

To nejlepší nakonec. Všechny relaxační techniky vám mohou pomoci zlepšit celkovou pohodu a uvolnit tělo i mysl. Vše však závisí na každém z nás.

Snažte se udělat maximum při cvičení kterékoliv relaxační techniky. Pokud vám něco vadí či nevyhovuje, vyberte si něco jiného. Je důležité, aby relaxace pro vás byla příjemnou záležitostí, pokud vám má skutečně pomoci.

Pro více tipů nás nezapomeňte sledovat na sociální síti Instagram.

Za veganfox.cz tým Barbora

Zpět do obchodu